Thursday, August 12, 2010

continue ngedate itu...


ok. pas je bkak pose tu, borak2 jp ng almas smpi terbukak segala cerita yg ku pendam ceritera sebuah duka. masok la jap dlm mode sedey. yela! korg ingt iron lady cm ak ni xda hti+prasaan ke? ngeeee... pstu, blk nek monorail dan turun kt chow kit road. heh, ktorg ni nme je dok KL tp kn, mmg sumpahla, nk g si chow kit ni pn skali xsekala je weh.. so ktorg da terpinga2 nk tgu bs nk blk ktne.. alahai.. seberang jln yg penoh ng kereta itu bagaikn kanak2 riang smbl bpegangan tgn ( ala2 romantik gitu tp geli ) hahahahahh... g kt pkck bs rapid tu n yg bertitlekn U201 dan brtnye ng muke yg comel cm si pussy dlm shrek tu. ' assalammualaikum pkck. tumpang tnye. nk g kperasi polis n tgu bs U10 ktne ey?' ng lembutnye. pkck jwb 'oh tgu kt tgh jln tu'. ha??? ak ng almas da brpndgn.. tengah jalan? are you crazy, pkck? ak mengelipkan kelopak mata n brtnye meminta kpastian. pkck jwb 'tgh jln yg ad bus stop tu. bkn kt tengah2 jln rye ni'. owh.. br kami phm smbl menganggukkn pale. lantas kami ucpkn thx n tgu d tengah jln pnye bus stop tu. ( meaning here, ktorg kne lintas lg ala2 kanak2 riang! )

tgu kt bus stop. ha! bs U10! kami menahan ng rse gembira krn bolela blk cpt n xdala pnt sgt. ble nk nek, ak tnye lg pkck bs u10 n nk tau x pe yg pkck ni plak ckp? begini... 'lar bkn snila. tgu kt bus stop sebelh shell tu. kalo nek bs ni skrg, tmbg kne rm7 jd baek g tgu bs kt sblah shell nun.' ak da kerot dahi. almas wt mke toya. da pening. adoila.. xnk byk soal, kali ni kne melintas laju2 sbb kete2 sume laju cm nga drift je ( yg lwknye, ad lak due org mamat berenti btol2 dpn ktorg n mengorat. alahai. sorry, we are not interested! ). berpimpinan tgn+lari2 comel ke BUS STOP SEBELAH SHELL ITU! heh, knonla da ok n wishing for d bus to come n ktorg lega la.. knon! tup tup, tgu dr 8-10mlm tp bas u10 haram nk lalu kt situ. sheesshh... ktorg da gelabah. tnye lak org kt ctu, ptot ktorg kne tgu kt ng kfc chow kit tu cz bs u10 mmg byk kt situ. ya rabbi ai! ak+almas da bengang thp cipan. pkck2 tu men gurau2 ke ng ktorg yg comel ni? bengong!

dan kami melintas lg tp kali ni lbey laju drpd biasa krn hafif halmi tlh berkate ntk dtg mengambil kami setelah almas tsyg mnx tlg. heh, nsbla hafif ad. da smpi kt kfc tu, tbe2 ad anjing! anjing ok, bkn kucing! ktorg cpt2 msk kfc. pstu, hafif bole kate die amek ktorg kt kfc sogo. pulak?? hem ktorg da kua dr kfc tp ak terjerit cz anjing tu mncul lg. aaaaaaaaa!!! bengang tol ktorg tau. msk kfc blk ng mke xtau malu smbl dperhatikn oleh abg kaunter kfc yg manis itu.. jatoh saham iron lady ni! tinjau lg n anjing tu nga wt KAWAD KAKI lak kt lua kfc tu.masyaAllah.. pe lg yg ko nk ni wahai anjing??? tau x ktorg kne merentas desa g sogo? ktorg xbeli aym pn nk bg ko mkn..n ble ak tgk kelibat anjing da xda, cpt2 ak pgl almas dan mmg agknye keje ktorg plg besh ialah, MELINTAS JALAN SMBL BERLARI SPT KANAK2 RIANG! ne xriangnye kalo tiap kali lintas, msti bgelak ketawa pdhl pale da serabot ng bau masam+nk melepaskn hajat. hahahahahhah

pnt tau jln kaki g sogo tu. ble tnye kt sorg akak tu, ad ke ptot die kate jauh cket je. pdhl ktorg yg bjln ni da rse jaoh byk. ni msti kes nk sedapkn hti ktorg la tu! pstu, tgk jln da cm sesat lg. adoi. mane lak bgunan sogo ni? sudahnye, ktorg tnye kt guard n pkck guard tu ckp 'anak lintas jln ni n belok knn. da jmpe sogo'. ohh?? ak+almas da tsengih2 malu, cpt2 ucpkn thx n melintas jln lg smbl berlari lebey2 laju drpd biasa smbl bgelak ktwa spt kanak2 ribena! yela, mane penh ktorg kua sme tp ble kua sme, jd cmni. mmg pglmn yg besh even rse bengang. hahahahhh.. thx GOD, hafif da smpi kt sogo n ble ktorg smpi sogo+cri die, msk kete die tros je kne bercerita kt hafif ala2 bedtime story hahahahahh.. pnye sakan die gelak cm xingt yg die tu sorg je lelaki, ktorg ni ad due org. rogol kang taula! ngeeeee =P


then, ak slmt smpi kt kolej, almas slmt smpi uma, msj ng almas smbl cer jp bot ni n say goodnite to each other.. msg2 letey+tros mandi ble smpi di kediaman msg2 hahahahhh.. sooo... amcm? adventure x? from happy+giler+blurr+bengang+takot ng anjing= nk wt lg pasni! =) well, iron lady kn. nangis? heh sorryla. nangis xssuai ntk org yg hati besi+batu cm ak ni. almas jela yg knon nk ngs hehehehhh.. die kn gegurl.. ( sorry almas. sengaja mengata ko! ) =P


so then.. finish this story.. huh. t ak bg korg tgk bj kami+beg+kasot almas.. aha! tiket wyg kami.. menunjuk2?? alah ak mmg ske menunjuk pn. hahahahahhh =P tata.

1 rockerz komen:

almas liyana said...

hahaha
sedap kamu ngata aku ek.
tp aku mmg gegurl pn..
hahaha!

pengalaman yg plg best!
"sesat di kl (once again)"
dlu pnh sesat gak.hahaha
terbaekkkk!

Post a Comment