Friday, May 20, 2011

sebut sebut


assalammualaikum.

korang perasan tak bahawasanya kita memang suka menyebut sesuatu perkataan itu berkali kali? sebenarnya, aku dah lama perasan tapi bila aku sendiri yang dah mula nak sebut sebut berbanyak kali, naik geli pun ye. apahal nak sebut banyak kali kan? 

contoh 1:

mummy: along, mana kunci rumah?
along: apa dia?
mummy: kunci rumah, kunci rumah!
( dah jadi banyak pulak kunci rumah kan?)


contoh 2:


bos: muthu, mana fotokopi yang i mintak semalam?
muthu: kya he?
bos: fotokopi, fotokopi! photostat, photostat!
(sekali dua bahasa digunakan)


contoh 3:


leesya: kau cakap apa pasal minah depan ni?
leeya: baju dia, baju dia! gila tak sesuai.
(err.. ni macam aku pernah buat kot hahaha)


jadi, kenapa kita mesti menyebut perkataan tu berkali kali? bukannya orang tak faham tapi entahlah. rasa macam besh je kan nak sebut banyak kali. hehehhe. one of ma besh friend, kry, always like that. dan aku suka gelakkan dia. and for return, aku pun dah join venture. (padan muka aku!)


so korang, ada tak sebut banyak kali? hehehehe.

2 rockerz komen:

cik ceri said...

haah kan.kery slalu cmtu.kalo pape skit msti sebut byk kali.cthnye kalo kite cubit dia,msti dia jerit "adoi doi doi!!" nsb baik ak xterikot2 ng dia.

Atiqah Damhuri said...

hahaha.die dah tmbh sbyk tiga kali ye?? ngeee!

Post a Comment